500x100-1
23. 12. 2017 18:55

На градскиот базен се одржа Новогодишен пливачки маратон

На градскиот базен се одржа Новогодишен пливачки маратон

Околу 80 медали во разни дисциплини освоија најдобрите учесници на Новогодишниот пливачки маратон, кој денеска се одржа на затворениот базен во Куманово.

„Целта на манифестацијата е омасовување на пливањето во нашата општина и користење на благодетите и условите што ни ги нуди градскиот базен.Дечињата се поделени во 7 категории, по одделенија категоризирано во Пливачката федерација на РМ. Најмалите се на 6 години па се до највозрасната категорија од 18 години“,- изјави Александар Спирковски, пливачки клуб Делфин.    

За најуспешните 80 се поделени медали, а за сите останати учесници пофалници.

Натпреварувањето го организираат пливачките клубови Делфин, Аква, Тумба и Немо.

На градскиот базен се одржа Новогодишен пливачки маратон