500x100-1
27. 11. 2017 15:25

Пинк Пантери ја посетија Варшава

Пинк Пантери ја посетија Варшава

Изминатиот викенд екипата на Пинк Пантери со кошаркари родени 2004 година и помлади, гостуваа во Варшава каде што одиграа натпревари против екипите на Легија Варшава и Прусков.

Кумановските кошаркари победија на двата натпревари, во првиот дуел беа подобри од Легија со резултат 78-75, а на вториот натпревар против Прусков, Пантери славеа со 85-81.

Ова е уште едно меѓународно искуство на нашиот состав. Минатиот месец бевме во Хрватска, сега во Полска, соработката со клубовите надвор од нашите граници продолжува. Соработката со полските екипи продолжува, тие ќе присуствуваат на нашиот камп во август во Охрид. - изјави Бојан Златковски, спортски директор на клубот.

Пинк Пантери ја посетија Варшава