500x100-1
14. 04. 2018 22:16

ЛДП засади јасени во паркот кај „Туш“

ЛДП засади јасени во паркот кај „Туш“

Членови и симпатизери на Либерално-демократската партија- општински одбор Куманово, денеска засадија јасени во паркот кај „Туш маркет“. 

 Еколошката акција се организира по повод 21. роденден на партијата.

„Денешната акција за озеленување на Куманово се вклопува во нашата програма, а тоа е чиста и здрава животна средина за сите граѓани. Засадивме 21 дрвце на оваа локација, во соработка со ЈП „Чистота и зеленило“, - изјави претседателот Ивица Костовски.   

ЛДП е една од најстарите партии и на македонската политичка сцена постои 21 година и по тој повод традиционално како и секоја година, по повод роденденот се организираат повеќе активности.

„ За Велигден однесовеме велигденски јајца и слатки на дечињата со попреченост во дневниот центар „Порака наша“. Во наредните денови ќе ја организираме и традиционалната крводарителска акција, а во среда во партиските простории ќе се одржи свечена седница на општинскиот одбор на ЛДП на која ќе присуствуваат месните одбори и сите структури на партијата. Со тоа ќе го завршиме роденденските активности и празнувања“, - додаде Костовски.

ЛДП засади јасени во паркот кај „Туш“