500x100-1
12. 03. 2018 09:26

Приведени девет жени во угостителски објект во Слупчане

Приведени девет жени во угостителски објект во Слупчане

Во угостителски објект во Слупчане затекнати се девет женски лица, од кои три од Република Македонија и шест девојки од Албанија и Косово, кои се лишени од слобода.

Кумановската полиција во координација со крим полиција при МВР, Државен пазарен инспекторат и Управата за јавни приходи, завчера по полноќ извршила контрола во угостителски објект во село Слупчане. Контролата е извршена по претходно изготвен план поради сомнение дека во објектот престојуваат странски државјани кои работат во локалот и дека во истиот се вршат незаконски дејствија.

Во угостителски објект во Слупчане затекнати се девет женски лица, од кои три од Република Македонија и шест девојки од Албанија и Косово, кои се лишени од слобода. Известен е Јавен обвинител.

Државен пазарен инспекторат констатирал дека наведениот објект работел без дозвола за работа, а Управата за јавни приходи дека во локалот не се издаваат фискални сметки, при што се пронајдени 33.950 денари, 90 евра и 100 српски динари.