500x100-1
12. 02. 2018 21:05

Реализирани се 40 инфраструктурни проекти од почетокот на мандатот, одговори СДСМ

Реализирани се 40 инфраструктурни проекти од почетокот на мандатот, одговори СДСМ

Неодговорно и лицемерно е ВМРО-ДПМНЕ да глуми загриженост за граѓаните на Куманово кога токму оваа партија цели 11 години ги игнорираше проблемите и потребите на жителите на општина Куманово, одговори СДСМ на обвинувањата на Игор Божиновски од ВМРО-ДПМНЕ.

„Граѓаните на Куманово ги препознаваат празните обвинувања на ВМРО-ДПМНЕ и реалните политики на локалната власт предводена од СДСМ. Само во првите сто дена од мандатот локалната власт предводена од градоначалникот Максим Димитриевски и СДСМ реализира над 40 инфраструктурни проекти со кои се подобрува животот на граѓаните на Куманово и преку кои се одржува континуитетот на одговорно раководење со општината.

За разлика од политиките на деструкции, блокади и неодговорно однесување на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, како на централно така и на локално ниво продолжува со спроведување на мерките што го унапредуваат квалитетот на живот и се во интерес на сите граѓани, се вели во соопштението од СДСМ.