500x100-1
15. 01. 2019 15:04

Претставата „Реалисти“ во Кумановскиот театар

Претставата „Реалисти“ во Кумановскиот театар

Во Кумановскиот театар во четврток, со почеток од 20 часот, ќе се игра претставата „Реалисти“ во режија на Срѓан Јаниќијевиќ.

Драмата е работена по текст на белградската авторка Јелена Кајго, кој третира повеќе современи теми, отуѓеноста на луѓето, нивната трка по пари и престиж во машината на капитализмот, каде што парите се над сѐ. Цената најчесто е превисока.

Со одредена доза на хумор, на публиката и се претставува суровата страна на тешкиот живот на луѓето оптоварени со настојувањето за достигнување „на високо ниво“.

Дел од проектот се и екипа на млади актери од Македонија Ивица Димитријевиќ, Нина Деан Гачиќ, Владимир Петровиќ, Ивана Павлаковиќ, Стефан Вујисиќ, кои заедно со Јаниќијевиќ со голема смелост и енергија влегоа во реализација на од неколку аспекти големиот предизвик и пионерски проект.

 Карти можат да се купат во слаткарницата „Зафир“, цената е 150 денари.