Јануарските пензии повисоки за 2,9 отсто - исплатата започнува утре

Јануарските пензии повисоки за 2,9 отсто - исплатата започнува утре

Утре започнува етапната исплата на јануарски пензии, зголемени за 2,9 % по основ на усогласување со порастот на трошоците за живот, соопштува Министерството за труд и социјална политика.

Свечена Светосавска академија во Куманово

Свечена Светосавска академија во Куманово

По повод „Свети Сава“ - Националниот празник на Србите во Македонија, Српската заедница во Македонија организира свечена Светосавска академија во Куманово.

Вести
Видео
Најчитани
Регион
Македонија
Погранична хроника
ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
Спорт
Реформи кон ЕУ