×
 • Насловна
 • Вести
 • Регион
 • Македонија
 • Спорт

 • Видео

 • Колумни
 • Интервју

 • По допрен глас
 • Репортажи
 • Ретроспектива

 • Погранична хроника

 • Дезинформации
 • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
 • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

 • Контакт
 • Политика на приватност
 • Импресум
 • Маркетинг стратегија
 • Понуда за рекламирање

 • Flex Credit

  Ќе се отстрануваат времените објекти на „Табакана“

  05.05.2022 18:29 | Сузана Николиќ

  Општина Куманово започна постапка за отстранување на времените објекти на локалитетот „Табакана“, на потегот помеѓу улиците „Октомвриска револуција“ и „Пионерска“.

  Ќе се отстрануваат времените објекти на „Табакана“

  Се работи за педесетина објекти, кои на оваа локација се поставени пред 30 години. Тука се наоѓаат угостителски објекти, занаетчиски дуќани, продавници и канцеларии за административни работи.

  Земјиштето е во сопственист на државата, а според Деталниот урбанистички план на оваа парцела е  предвидена изградба на колективна стамбена зграда. 

  Од Општина Куманово соопштуваат дека барањето за отстранување на времените објекти е поднесено од Секторот за комунални работи, инфраструктура и сообраќај и заштита на животната средина и природа, заради реализација на Програмата за уредување на градежно земјиште, изградба и одржување на комунална инфраструктура на Куманово за 2022 година, како и согласно План на програми за развој на Општина Куманово за 2022 година.

  „Секторот за инспекциски надзор – Инспекторат при Општина Куманово ги известува граѓаните дека ќе отпочне постапка за остранување на сите времени објекти на катастарските парцели во државна сопственост со КП 14229/1, лоцирана на ул.„Октомвриска револуција“ бр.55 КО Куманово (локалитет Табакана) и КП 14204/1 лоцирана на ул.”Пионерска” бр.2 за КО Куманово (локалитет Табакана)“, стои во соопштението.

  Од Секторот за инспекциски надзор ги повикуваат сите правни и физички лица, кои ги користат времените објекти да се јават кај нив заради договорат за постапката за отстранување на објектите.

   

  2008 - 2022 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk