500x100-1
02. 03. 2018 19:13

Државно првенство во пливање на Градскиот базен во Куманово

Државно првенство во пливање на Градскиот базен во Куманово

 На Градскиот базен Куманово, викендов ќе се одржи Државно зимско првенство во пливање.

На првенството ќе учествуваат пливачки клубови од државата во следниве категории: помлади пионери, повозрасни пионери, кадети и кадетки, младинци и младинки и сениори и сениорки. 

Организатори на настанот е Пливачка федерација на Македонија, во соработка Општина Куманово и Пливачки клуб „Аква“. 

На свеченото отварање утре во 17:15 часот свое обраќање ќе има градоначалникот Максим Димитриевски.