×
 • Насловна
 • Вести
 • Регион
 • Македонија
 • Спорт

 • Видео

 • Колумни
 • Интервју

 • По допрен глас
 • Репортажи
 • Ретроспектива

 • Погранична хроника

 • Дезинформации
 • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
 • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

 • Контакт
 • Импресум
 • Маркетинг стратегија
 • Понуда за рекламирање

 • Flex Credit

  Советот ќе именува нови членови на управни и надзорни одбори во јавните претпријатија и установи

  19.01.2022 18:34 | Сузана Николиќ

  Советот на Општина Куманово утре ќе одржи редовна седница. На дневен ред се 14 точки, а најмногу се однесуваат на именување на нови членови на управните и надзорни одбори во јавните претпријатија и општински установи. 

  Советот ќе именува нови членови на управни и надзорни одбори во јавните претпријатија и установи

  Нови управни и надзорни одбори од владејачкото мнозинство ќе добијат:„Водовод“, „Пазаришта“, „Чистота и зеленило“, „Куманово – гас“, „Куманово – паркинг“, „Куманово – план“, Градинката „Ангел Шајче”, Библиотека „Тане Георгиевски”, Дом за стари лица „Зафир Сајто” и Ученичкиот дом „Професор Мијалковиќ”. 

  Дневен ред :

  1. Извештај за реализација на Програмата за работа на Советот на Општина Куманово за 2021 година;
  2. Предлог - Програма за работа на Советот на Општина Куманово за 2022 година;
  3. Програма за работа на ЈП „Водовод“ – Куманово за 2022 година;
  4. Предлог – Одлука за зголемување на основната главнина на Јавното претпријатие за изградба на инфраструктурни објекти „Куманово – гас“ Куманово;
  5. Стратегија за делување на Локалниот економско-социјален совет на Општина Куманово за периодот 2022 – 2026 година;
  6. Предлог - Решенија за именување на членови на Управен одбор на:
   ЈП „Водовод“ Куманово
   ЈП „Пазаришта“ Куманово
   ЈП „Чистота и зеленило“ Куманово
   ЈП „Куманово – гас“ Куманово
   ЈП „Куманово – паркинг“ Куманово
   ЈП „Куманово – план“ Куманово
  7. Предлог - Решенија за именување на членови на Надзорен одбор за контрола на
  материјално-финансиско работење на:
   ЈП „Водовод“ Куманово
   ЈП „Пазаришта“ Куманово
   ЈП „Чистота и зеленило“ Куманово
   ЈП „Куманово – гас“ Куманово
   ЈП „Куманово – паркинг“ Куманово
   ЈП „Куманово – план“ Куманово
  8. Предлог – Решение за именување на членови на Управниот одбор на ЈОУД Детска градинка „Ангел Шајче” – Куманово;
  9. Предлог – Решение за именување на членови на Органот за надзор во ЈОУД Детска градинка „Ангел Шајче” – Куманово;
  10. Предлог – Решение за именување на членови на Управниот одбор на ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски” – Куманово;
  11. Предлог – Решение за именување на членови на Одборот за контрола на материјално- финансиско работење на ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски” – Куманово;
  12. Предлог – Решение за именување на членови на Управниот одбор на ЈОУ Дом за стари лица „Зафир Сајто” – Куманово;
  13. Предлог – Решение за именување на членови на Органот за надзор на ЈОУ Дом за стари лица „Зафир Сајто” – Куманово;
  14. Предлог – Решение за именување на претставници од Општина Куманово за членови на Управниот одбор на Јавната установа - Општински ученички дом „Професор Мијалковиќ” – Куманово.

   

  2008 - 2022 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk