21. 09. 2020 12:19

Есенска дератизација во општина Куманово

Есенска дератизација во општина Куманово

Општина Куманово од среда ќе ја започне есенската дератизација со која ќе бидат опфатени јавните површини на целата територија на општината. Акцијата на уништување на штетните глодари ќе продолжи во четврток и петок.

- Третманот ќе се изврши со поставување на мамки во отворите од шахтите на постоечката канализациона мрежа, а ќе бидат опфатени и отворите што служат за собирање на атмосферска вода. Во случај третманот да не се изврши во предвидениот период, поради неповолните временски услови, истиот ќе биде одложен за наредниот ден, - соопштуваат од Општина Куманово.

Препаратот што ќе се користи спаѓа во група на антикоагуланти и ќе биде во облик на парафински блок.

- Се предупредуваат граѓаните да не се движат во близина на поставените мамки, а во случај на наоѓање на родентицидот на отворено, да не го допираат, - апелираат надлежните.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk