12. 10. 2020 07:48

Нема патување во Србија, БиХ, и Црна Гора без ПЦР тест, соопшти Владата

Нема патување во Србија, БиХ, и Црна Гора без ПЦР тест, соопшти Владата

 Поради влошувањето на состојбата со ковид-19 во регионот и големиот број на нови позитивни случаи, на македонски граѓани во Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина нема да им биде дозволен влез без приложување на негативен ПЦР тест, кој не е постар од 48 часа од моментот на влез во овие земји.

Можноста за влез на македонски државјани во Косово без ПЦР тест останува, но Владата апелира до граѓаните да не патуваат надвор од земјата доколку немаат неодложна потреба за тоа.

 - Владата и здравствените власти, согласно новонастанатата епидемилошка состојба во регионот, во деновите кои следат ќе ја ревидираат одлуката за влез на државјани на Косово, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина во Северна Македонија, без ПЦР тест, - информираат од Владата.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk