03. 03. 2011 15:43

Концерт на групата Баклава

Концерт на групата Баклава

Вечерва во Арт Кафето Цариград со почеток во 21 часот свој концерт ќе одржи групата Баклава.

Баклава е основана во 2005 година, како резултат на спојот на индивидуалните музички искуства на нејзините членови во сопствени музички проекти, но и во соработка со други музичари и групи. Клучен предизвик за овој бенд е создавање авторска музика во жив дијалог со естетските дострели на македонскиот мелос.

Досега групата има издадено два албума, првиот концертен „Баклава“, вториот студиски „Калемар“ а во припрема е и третиот албум кој ќе биде издаден од Скопскиот џез фестивал.

„Баклава“ настапува по трет пат во Куманово

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk