26. 04. 2010 11:26

Кумановци не влегоа во финалето на „Рок-фест„

Кумановци не влегоа во финалето на „Рок-фест„

 Кумановски бенд „Комплекс дисордер„ што настапи на третата вечер на „Рок-фест 2010„, не се пласираше во финалето. Но нивниот настап ќе остане запаметен, бидејќи покажаа дека се вистинско професионалци.

 Музика што ја свиреа се базира на гранџ-стил, ги размрда луѓето во МКЦ, а момците докажаа дека неколкугодишното учество на овој фестивал им е од огромно значење за нивна популаризација.

Во натпреварувањето настапија повеќе групи од внетрешноста, но во финалето влегоа исклучиво скопски состави.

На завршната вечер што ќе се одржи на 30. април, ќе настапат „Прајмари приороти„, „Ребелионс врајт„,„ Харт строук„, „Џенерис„, „Кернајџ„, „Егзотист„ и „Рандом„.Меѓу поквлитетните групи може да се посочат се тетовскиот Веј аути и нашиот.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk