22. 03. 2011 17:22

Протести во Осијек поради концертот на Брена

Протести во Осијек поради концертот на Брена

 Во хрватскиот град Осиек неколку дена се одржуваат проетести на воениte ветерени и учесници во војната ,против концертот на Лепа Брена, кој е закажан за 26 март.

 Тие се закануваат дека на денот на концертот и ќе ги преземт сите легални мерки, тој да не се одржи. Најавуваат дека ќе дојдат во голем број и ќе ги блокираат сите влезови на салата каде што треба да се одржи концертот.

На протестите во Осиек, имало и неколку плакати на кои Брена позирала во униформа на српската војска во почетокот на деведесетите години.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk