03. 08. 2010 14:03

Се подготвува Саборот на трубачи во Гуча

Се подготвува Саборот на трубачи во Гуча

 Педесетиот, јубиларен Собир на трубачите во Гуча ќе со одржи од 13 до 23 август. Оваа година на манифестацијата за првпат ќе се организира натпреварување за прва труба во светот.

 Домаќините најавуваат  многубројни учесници и гости со одлични концерти и настапи.

Посетителите ќе имаат прилика да уживаат во концертите на Горан Бреговиќ, Бобан Марковиќ, Гранд звездите, Мирослав Илиќ и др.

Сите концерти ќе бидат на отворено и бесплатни за посетителите. Организаторите очекуваат околу 800 000 гости од Србија и светот да дојдат на годинешниов Собор на трубачите.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk