10. 07. 2020 09:45

Без вода повеќе делови на градот

Без вода повеќе делови на градот

 Денеска без вода ќе останат потрошувачите на повеќе делови на градот, поради дефект на водоводната мрежа.

Според информацијата од ЈП „Водовод“ прекин во водоснабдувањето ќе има на м.в.Аџитепe и улиците: ул. Миодраг Петровиќ, ул. Милан Лисица, ул. Трст, ул. Србо Томовиќ, ул. Димче Каранфиловски, ул. Прва Петолетка, ул. Анѓа Ранковиќ, ул. Ѓорче Петров бр.24 и околни објекти и ул. Средорек.

Интервенции на канализациона мрежа ќе има на: ул. Индустриска, ул. Народна Револуција,  ул. Бошко Буха и ул. Титова Митровачка.

Реконструкција на оштетени тротоари и коловози од дефекти на водоводна и канализациона мрежа: ул. 11ти Ноември, ул. Боро Прцан, ул. Орце Николов, ул. Вардарска, ул. Карл Маркс и ул. Благој Илиев - Гуне.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk