24. 12. 2009 13:57

ЛДП е респектабилна партија

ЛДП е респектабилна партија

ЛДП во 2009 година ги оствари очекуваните резултати и покрај тоа што годината беше изборна. На локално ниво освоивме 1824 гласа, што беше доволно само за еден советник, бидејќи за стотина гласа не освоивме уште едно место.

На претседателските изботи во Куманово имавме 2300 гласа со што дадовме голем придонес на национално ниво, каде нашиот кандидат освои околу 40 илјади гласа. ЛДП е респектабилна партија од чии што гласови многу ќе зависи функционирањето на политичкиот систем во државата. На општинско ниво како дел од победничката коалиција даваме голем допринос во правилно и нормално функционирање на сите органи на Општината и јавните претпријатија. За нас најголема сатисфакција ќе биде  граѓаните да го препознаат она што го работиме - рече претседателот на општинската организација на ЛДП Драган Јањевиќ на синоќешниот новогодишен коктел што го организираа за членовите и симпатизери на партијата. 

ЛДП е респектабилна партија

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk