01. 02. 2010 16:41

ОБСЕ со донација на СВР Куманово

ОБСЕ со донација на СВР Куманово

Во СВР Куманово денеска беше предадена во употреба просторија за спроведување на настава и обука на полициските службеници. Просторијата е опремена со канцелариски мебел донација на ОБСЕ, а ќе биде биде доопремена со компјутерска техника, надгледни сретства и помагала неопходни за полициските обуки.

ОБСЕ при крајот на 2009 година изврши обука на полициски персонал од нашите редови, кој ќе биде задолжен за спроведување на обуките со другите институции и стручни предавачи. Ние  изготвивме програма за настави и обуки за оваа година на целокупниот полициски персонал во сите одделенија на полицијата - вели началникот Љубомир Ѓурчевски.

ОБСЕ ја обезбедува оваа помош за да помогне на МВР во организирање на локални обуки за своите вработени. Покрај совети таа содржи и конкретна матерјална помош.

Освен мебелот што можете да го видите ќе донираме компјутери и учебници, односно програми за образование, а обучивме лице кое ќе ги врши обуките на локално ниво. Ваква помош ќе има се додека МВР бара од нас - вели Пауло Коста, раководител во одделеот за развоја на полицијата во ОБСЕ.

Во 2010 година ќе продолжи со програмата на ОБСЕ за унапредување на соработката помеѓу полицијата и граѓаните како и на унапредувањето на обуката на полициските службеници

Донација од ОБСЕ добиле сите осум Сектори за внатрешни работи во државата.

ОБСЕ со донација на СВР Куманово

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk