Од денеска стапува на сила целосна забрана за движење во шумите

03.08.2021 10:51 | Сузана Николиќ

Владата воведе целосна забрана за движење во шумските подрачја низ државата, која стапи на сила денеска. Како што соопшти Владата, ова е во интерес на личната безбедност на граѓаните, но и за да се спречат нови пожари.

Од денеска стапува на сила целосна забрана за движење во шумите

Забраната беше воведена откако во изминатите денови беа регистрирани пожари во повеќе општини.

Во Североисточниот регион големи пожари имаше во сите шест општини: Старо Нагоричане, Куманово, Ранковце, Крива Паланка, Кратово и Липково.

Пожарот во Мургаш е изгаснат, а во Кокино активен е само едне пожар, кој се наоѓа на непристапен терен и потребна е воздушна поддршка за да се изгасне. 

 

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk