25. 03. 2020 00:18

Препорака да се редуцираат вработените или да се затворат фабриките во Куманово

Препорака да се редуцираат вработените или да се затворат фабриките во Куманово

Владата на вчерашната седница ја дополни oдлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на општина Куманово со градски и меѓуградски патнички и железничкиот патнички јавен превоз.- Со  оваа одлука им се препорачува на економските оператори што имаат големи производствени и продажни капацитети на подрачјето на територијата на општина Куманово да го приспособат своето работење со редуциран број на вработени, имајќи ја предвид забраната за влез и излез од и во подрачјето на територијата на општина Куманово со градски и меѓуградски патнички и железнички патнички јавен превоз или целосно да ги затворат производствените и продажните капацитети, - соопштуваат од Владата.

Оваа одлука влегува во сила од  денеска (25 март) 2020 година.

Владата предходно донесе одлука за укинување на меѓуградскиот и градскиот превоз и да се затвораат сите продавници кои се наоѓаат во трговските центри во Куманово, за да се спречи ширењето на вирусот меѓу граѓаните.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk