22. 10. 2020 09:12

Промоција на книгите „Страв од варвари„ и „Лето во кое те нема“ од Петар Андоновски

Промоција на книгите „Страв од варвари„ и „Лето во кое те нема“ од Петар Андоновски

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, вечерва во 20 часот ќе се одржи промоција на книгите „Страв од варвари„ и „Лето во кое те нема“ од кумановецот Петар Андоновски.

Промоторки на книгите ќе бидат: Калина Малеска и Фросина Пармаковска.

Промоцијата ќе се одржи на големата сцена со ограничен број на посетители.

Романот „Страв од варвари“ на Андоновски ја доби европската награда за литература.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk