14. 07. 2020 09:00

Се укинува забраната во ресторани и кафулиња да седат само по двајца на една маса

Се укинува забраната во ресторани и кафулиња да седат само по двајца на една маса

 Владата на вчерашната седница донесе одлука да се укинат ограничувањата за седење на две лица на една маса во кафулиња и угостителски објекти, а исто така укината е и мерката за задолжително носење на маска доколку на масата седат четири лица од исто семејство.

„Владата денеска донесе и измени и дополнувања на протоколите за работа на кафулињата и на угостителските објекти за исхрана со кои се укинуваат ограничувањата за седење на две лица на една маса, како и ограничувањето со кое се определуваше дека на една маса можат да седат четворица само ако се од исто семејство“, пишува во соопштението на Владата.

Исто така, Владата на на оваа своја седница ја разгледа и усвои информацијата за можноста Македонија да се приклучи кон глобалната набавка на вакцини за КОВИД-19, преку COVAX механизмот за обезбедување глобален и рамномерен пристап до безбедни и ефикасни вакцини за КОВИД-19.2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk