17. 08. 2020 14:50

Синтезис и Љубоjна на Меѓународниот тамбурашки фестивал во Куманово

Синтезис и Љубоjна на Меѓународниот тамбурашки фестивал во Куманово

Шеснаесетото издание на Меѓународниот тамбурашки фестивал „Куманово 2020“, оваа година ќе се одржи на 28 и 29 август, на градскиот плоштад во Куманово.

На првата фестивалска вечер (петок) ќе настапи групата „Боеми“ од Битола и „Синтезис“ од Скопје.

На втората фестивалска вечер ќе настапи групата „На здравје“ од Куманово и „Љубојна“ од Скопје.

Фестивалот ќе се одржи според сите протоколи за превенција од ковид-19, со почитување на социјална дистанца и задолжително носење на заштитни маски.

Фестивалот е во организација на Фондација за култура и спорт, под покровителство на Куманово и со поддршка од Министерството за култура.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk