20. 05. 2020 13:27

Штуз со две автобуски линии до Скопје и назад

Штуз со две автобуски линии до Скопје и назад

 Компанијата Штуз од Куманово започна со меѓуградскиот превоз на релација Куманов-Скопје, но со редицуиран број на автобуси.

„Од нашата компанија пуштени се само две линии, другите се редуцирани. Од Куманово кон Скопје имаме пуштено во 8:45 и 14:45 часот,  a враќањето од Скопје кон Куманово ќе биде во 11:45 и 15:45“, велат од Штуз Куманово.

Што се однесува до превозот кон селата, велат дека сѐ уште очекуваат официјални насоки од Владата, за тоа на кој начин би требало да се одвива превозот.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk