10 заповеди до кои секоја силна жена треба да се придржува

25.03.2021 19:49 | KumanovoNews

Секоја жена треба да се цени и да не дозволи другите да управуваат со нејзиниот живот. Никој не смее да го наруши нејзиниот внатрешен мир со своето присуство, мислење или негативна енергија.

10 заповеди до кои секоја силна жена треба да се придржува

Силните жени секогаш се придржуваат на следните 10 заповеди:

1. Никогаш не се расправај злобни и бесчувствителни луѓе. Ќе те спуштат на нивно ниво, а потоа ќе те дотепаат со нивното искуство.

2. Никогаш не го гаѓај никого со кал. Може да не долети до него, а калтта ќе ти остане на рацете.

3. Никогаш не се сомневај во својата привлечност. Запомни: Вагата лаже, луѓето завидуваат, а огледалото е искривено!

4. Не ги барај оние кои не ти се јавуваат и не ги чекај оние кои не те чекаат.

5. Ако ти кажат дека твојот воз поминал , запомни дека постојат и бродови и авиони.

6. Никогаш не се врти наназад кон минатото, таму ништо не е променето.

7. Наместо да ги бришеш солзите, избриши ги од твојот живот луѓето кои те натерале да плачеш. Не им дозволувај на другите да го уништат твојот внатрешен мир и спокојство.

8. Никогаш не се споредувај со другите. Не ги споредувај: здравјето, сопругот, децата и платата.

9. Ако на својот пат не сретнеш некој кој е еднаков на тебе или подобар, продолжи го патот сама. Нема пријателства со недостојни!

10. Запамети: Добрите работи почнуваат да се случуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе!

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk