22. 03. 2010 16:33

Филип не сакал да ја убие Ксенија?

Филип не сакал да ја убие Ксенија?

Убиството и самоубиство на Ксенија Пајчин и Филип Каписода билe извршени со пиштол марка ЦЗ М-88 со калибар 9 мм, купен "на улица" за 50-60 евра.

Како што пишува белградски „Блиц“ Филип Каписода немал намера да ја убие пејачката. Оружјето било пронајдено до десната рака на манекенот.

Изненадувачки било што влезната рана на челото на Ксенија е поголема од излезната, што со овој тип на пиштол е речиси невозможно, објасниле експертите и додале дека тоа е можно само ако Филип во моментот на активирањето удрил со цевката од пиштолот во челото на Ксенија.

„Тоа е речиси сигурен доказ дека тој немал намера да ја убие, но дека тоа го направил во голем афект и лутина“ - изјавил извор близок до истрагата.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk