500x100-1
19. 09. 2019 08:01

Што сакаат мажите кај жените?

Што сакаат мажите кај жените?

Жените честопати размислуваат, за тоа што всушност мажите очекуваат од нив. Од една страна сосема е во ред жената да се облекува како на неа и` е најудобно, но пак од друга страна сите жени сакаат да го привлечат вниманието на нивниот партнер.

 „Жешкиот поглед“ кој ќе го добијат од својот партнер, често знае да им ја разубави неделата и да им го подобри односоот.

Поради истата причина, еве неколку примери, за тоа што мажите повеќе сакаат кај жените:

*Поприроден изглед

Кога станува збор за шминката, мажите секогаш сакаат нивните жени да имаат поприроден изглед. Мажот сака жената и навечер да му наликува на онаа жена, која ја бакнува наутро кога ќе се разбуди. Воедно, за нанесувањето на сенките, велат дека сакаат посветли нијански, затоа што на тој начин им доаѓаат до израз очите.

*Маникир во посветли бои

Исто така, кога на мажите им била дадена можност да изберат помеѓу поприроден маникир и „светкави нокти“, мажите рекле дека женската рака треба да изгледа нежно, а не нападно.

*Фармерки кои ќе ги оцртуваат вашите облини

Иако во последно време, жените бираат да носат фармерки кои се пошироки и помодерни, мажите велат дека сакаат фармерки кои ја следат формата на нивното тело. Па, често, широките фармерки ги нарекуваат „вреќа“!

*Понеутрални бои на хеланки

Иако често, кога одите во теретана знаете да изберете хеланки со посветли бои, понекогаш и за да ја разбиете монотонијата на црното, сепак мажите преферираат понеутрални бои. Тие велат, дека црната боја на хеланки, е најубавото нешто на женското тело.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk