14. 07. 2010 17:04

Tеатарски претстави на Кумановско културно лето

Tеатарски претстави на Кумановско културно лето

Денеска и утре во рамките на програмата на Кумановско културно лето, граѓаните ќше можат да проследат две театарски претстави.

 Вечерва ќе биде изведена театарската претстава"Шути и рогати" од драмската секција при Здружението на пензионерите од градов. Претставата ќе се игра во МКЦ "Козјак" Куманово. Додека утревечер во Касапски круг  гостува универзитетскиот театар од Бугарија со претставата "Првата жена". Оваа претстава е во организација на Фондацијата за култура и спорт Куманово.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk