25. 12. 2009 16:02

Природни елки на плоштадот

Природни елки на плоштадот

На Градскиот плоштад во Куманово од вчера се продаваат природни елки. Елките можат да се купат  по цена од  900 и 1500 денари во зависност од големината.

„Секој што ќе ги види прашува колку чинат,се интересираат луѓето, но ретко купуваат. Најмногу се радуваат децата и бараат родителите да им купат, но луѓето намаат пари. Лани повеќе се продаваа“ - велат продавачите, работници во ЈП „Чистота и Зеленило“.

 Во развиените држави за новогодишните празници главно да се украсуваат зимзелени дрвја. Во последно време и кај нас е тренд  во дворовите да се украсуваат природни елки. 

Природни елки на плоштадот

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk