Хигиената во градот-врвен приоритет за новиот градоначалник на Крива Паланка

15.11.2021 19:26 | Жаклина Цветковска

Новиот градоначалник на Крива Паланка, Сашко Митовски веднаш по стапувањето на функцијата побара од надлежните служби да започнат со интензивно чистење на најпрометните локации во градот.

Хигиената во градот-врвен приоритет за новиот градоначалник на Крива Паланка

Веќе е исчистена пешачката патека покрај Крива Река, воведено е ноќно миење на улиците, а извршено е и темелно чистење на Градскиот зелен пазар.

Митовски истакна дека хигиената на градот е врвен приоритет и дека следува целосна реорганизација на планот и програмата за секојдневно чистење на градот.

„Одржувањето на чиста и убава Крива Паланка ќе биде препознатлив знак на моето работење и работењето на ЈП„Комуналец“. Секогаш во служба на граѓаните“, вели Митовски.

Тој присуствува на сите активности за чистење на градот без разлика дали се во работен ден или за време на викендите.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk