01. 12. 2020 14:51

Банките да воведат редарски служби заради безбедност на клиентите, побара Кризниот штаб

Банките да воведат редарски служби заради безбедност на клиентите, побара Кризниот штаб

 Банките и други правни субјекти коишто вршат шалтерски исплати и наплати на средства да воведат дополнителни редарски служби кои ќе го контролираат и регулираат движењето на нивните клиенти во периодот на чекање пред деловните објекти со цел да се почитуваат мерките и препораките за заштита од ковид -19 со почитување на дистанца на клиентите, препорача кризниот штаб на денешниот состанок.

Исто така доставено е известување дека ЈП „Чистота и зеленило“ ќе врши аеросолизација на јавно прометните површини во централното градско подрачје кога временските услови ќе бидат поволни, односно кога температурата ќе над -5 степени Целзиусови.

- Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сите мерки и препораки од Влада на Република Северна Македонија, поточно, социјална дистанца од 2 метри и носење на заштитни маски, да нема групирање на отворено, како и во затворени простории, - соопштуваат од Општински штаб за заштита и спасување.

 На состанокот пристуствуваа претставници на Општински штаб, претставници од институции, организации, јавни претпријатија.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk