Денеска и утре прскање против крлежи во Куманово

23.08.2021 08:57 | Сузана Николиќ

На територијата на општина Куманово денеска и утре ќе се врши дезинсекција против крлежи. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени јавните зелени и цветни површини во градот.

Денеска и утре прскање против крлежи во Куманово

Целта на третманот е спречување на ширење на заразни болести каде како вектори се јавуваат истите. Третирањето ќе се врши од 5 до 8 часот. 

„Третираните површини ќе бидат видно одбележани и не се препорачува подолг престој на површините, како за луѓе така и за животни, особено непосредно по извршувањето на третманот“, соопшти Општината.

Доколку временските услови не дозволат да се спроведе дезинсекцијата, тогаш истата ќе биде одложена за наредниот ден.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk