28. 01. 2010 14:46

Куманово обезбеди помош за поплавените во Албанија

Куманово обезбеди помош за поплавените во Албанија

 Општината Куманово со останатите градови вклучени во балканската мрежа Балсинет ќе учествува во хуманитарна помош  за поплавените семејства во  Република Албанија.

 Градот обезбеди еден камион со 15 илјади шишиња минерална вода, плус сокови. Помошта деновиве ќе бидe испорачанa на организаторите во Тирана, а потоа ќе се дистрибуира во загрозените области. Вредноста на донацијата изнесува 3,5 илјади евра, сретства обезбедени од  буџет на Општината.

Во мрежата на балкански градови Балсинет, покрај Куманово со своја помош ќе учествуваат и Солун, Тирана и другите поголеми градови.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk