02. 02. 2010 10:10

Курир на суд фалсификувал потпис

Курир на суд фалсификувал потпис

Кумановската полиција  поднесе кривична пријава против Г.С.(39) од Куманово, курир во Основен суд Куманово за сторени кривични дела „фалсификување службена исправа“ и „посебни случаи на фалсификување на исправа“.

Во текот на 2008 година, Г.С. требале да достави тужба на С.Ц. од Куманово. Наместо на доставницата да му се потпише примателот, тој се потпишал дека ја примил тужбата, со што го оневозможил С.Ц. во законоскиот рок да достави одговор на тужбата. Кога во Основен суд Куманово е донесена пресуда на штета на С.Ц., случајот бил откриен.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk