24. 12. 2009 19:39

На Табановце за влез се чека половина час

На Табановце за влез се чека половина час На граничниот премин Табановце за влез во Република Македонија се чека по триесетина минути. 

 Зголемената фрекфенција на возила и патници е поради престојните празници кога во земјата се враќаат граѓаните и нивните семејства што работат во странство.
"Зголемената фрекфенција е забележана напладне. Отворени се пет сообраќајни ленти, а зголемена е и бројката на вработените во граничните полициски служби за да се олесни влезот на патниците во државата"-вели Иво Котевки портпарол во МВР.

На Табановце за влез се чека половина час

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk