25. 12. 2009 14:12

Нови уапсени во операцијата Пепел

Нови уапсени во операцијата Пепел

Полицијата вчера упасила нови 7 лица осомничени за криминал при приватизација на фирмите сопстевност на Бајруш Сејдиу.

Меѓу уапсените е и стечајна судијка од Куманово, државен правобранител и стечајни управници, кои им помагале во незаконските приватизации. Приведените денеска ќе бидат  изведени пред истражен судија во Кривичниот суд Скопје.

Бајруш Сејдиу и неговите соработници се осомничени  за шверц и нелегално производство на цигари. Акцијата започна пред една година во акцијата „Пепел“.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk