Паушален данок за земјоделците

15.12.2010 15:26 | KumanovoNews

 Земјоделците што во текот на годинава оствариле вкупен приход до 1,3 милион денари може да поднесат барање за паушално плаќање на персоналниот данок до УЈП. Земјоделците со поголем приход треба да регистрираат фирма.

Паушален данок за земјоделците

 Земјоделците кои се регистрирани треба да поднесат до УЈП барање во за паушално оданочување за остварен приход од земјоделска дејност најдоцна до 31 декември. Оние што не се регистрирани, а сакаат да го остварат паравото за паушално оданочување треба да се пријават дека вршат земјоделска дејност.


2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk