27. 04. 2010 11:12

Аватар ги собори сите рекорди

Аватар ги собори сите рекорди

 Филмскиот хит Аватар на Џејмс Камерун си собори сите рекорди по гледаност во кино салите и  домовите. За четири дена од пуштањето на ДВД-то и Блу реј дисковите продадени се 6,7 милиони примероци.

 Агенциите соопштуваат дека за четири дена од 22 април во САД и Канада се продадени вкупно четири милиони ДВД и 2,7 милиони дискови со филмот.

Тродимензионалната фантазија на режисерот Џејмс Камерун стана најпрофитабилниот филм во светот по неговата премиера на 18 декември. Тој го собори рекордот на Титаник од 1997 година.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk