02. 02. 2010 16:08

Денеска ќе се знаат номинации за Оскар

Денеска ќе се знаат номинации за Оскар

Во Лос Анџелес денеска ќе бидат соопштени номинации за 82 Оскар, а ќе се доделат во 24 категории.

Оваа година листата на номинирани за најдобар филм е проширена од пет на десет кандидати. Номинациите ќе бидат соопштени во 13.30 по централноевропско време. Свечената додела на Оскар е закажана за седми март.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk