18. 06. 2010 13:00

„Детелинка„ се одлага

„Детелинка„ се одлага

 Детското фестивалче „Детелинка„ што требаше вечерва да се одржи на Градскиот плоштад се одлага на неодредено време. Поради најавите за невреме во текот на попладневните часови, организаторите го откажаа настапот на децата.

 Фестивалот требаше да се одржи на отворен простор и поради тоа ќе биде проблем за техниката, а посебно учесниците да го реализираат својот настап. Поради тоа фестивалот се одлага, а терминот ќе биде дополнително одреден - вели Жика Крстевски, раководител на секторот за култура.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk