26. 03. 2010 15:04

Фејсбук ќе може да ве „лоцира“

Фејсбук ќе може да ве „лоцира“

Нова услуга која ќе биде достапна за неколку месеци, ќе овозможи на корисниците со променот на статусот на Фејсбук, да ја објават и моменталната локација на која се наоѓаат.   

Од 400 милиони корисници на Фејсбук, повеќе од 100 милиони корисници на оваа мрежа за дружење пристапува директно преку мобилниот телефон. Очекувањата се дека овој геолокациски сервис ќе биде најинтересен за тие корисници.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk