28. 06. 2010 13:09

Ламбе, амбасадор на детско село

Ламбе, амбасадор на детско село

 Eкслузивецот на М2 Продукција, Ламбе Алабаковски стана почесен Амбасадор на СОС детското село. Неговиот избор е директен резултат на желбата на сите дечиња - штитеници на оваа установа.

 Ламбе оваа функција официјално ја прими на 24 Јуни на свечената прослава на меѓународниот ден на СОС Детско село што се одржа во Кинотеката на Македонија.

Ламбе со видни емоции се обрати на дечињата со благодараност и изјави дека му е особена чест и иствремено голема обвсрка понудената функција која ќе ја извршува во наредните 2 години.

Инаку докажано е дека Ламбе е еден од најглемите хуманитарци на македонската естарда, кој целокупниот проход од својот прв солистички концерт го подари за возбновување на манстирот Св. Јован Бигорски.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk