27. 05. 2010 16:28

„Макденс„ на 11 јуни

„Макденс„ на 11 јуни

 Фестивалот за модерен балет "Макденс 2010" годинава по 17-ти пат ќе се одржи на 11 јуни во Центарот за култура „Трајко Прокопиев„ во Куманово.

 Овој фестивал е од отворен карактер и право на учество имаат сите групи и поединци кои работат во Македонија, како иституции или пак како самостојни субјекти. Фестивалот ќе се реализира во две старосни категории до 12 и над 12 години,а ќе учествуваат  14 изведувачи. Заинтересираните субјекти можат да достават видео материјал за учество до центарот најдоцна до 4 јуни.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk