17. 05. 2010 13:02

Маргарита Христова победи на фестивал во Малта

Маргарита Христова победи на фестивал во Малта

 Маргарита Христова, еден од најквалитетните домашни женски вокали на интернационалниот фестивал во Малта освои наградата за најдобар пејач.

 Фестивалот на Малта траеше  од 29-ти април до 9-ти мај во Ла Валета и освен од Македонија, учествуваа претставници од Италија, Англија, Ирска, Турција, Романија, Канарски острови, Бугарија, Литванија, Белорусија, Кипар и Египет. За престижната награда најдобар пејач, одлучуваше интернационално жири.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk