16. 06. 2010 14:34

Се обновува фестивалчето „Детелинка„

Се обновува фестивалчето „Детелинка„

На Градскиот плоштад во петок со почеток во 20.30 часот ќе се одржи фестивалот за деца „Детелинка„. На фестивалот ќе настапат 22 дечиња од Куманово, кои ќе пеат песнички на македонски, албански, српски, влашки  и ромски јазик.

 Фестивалот досега имаше 5 изданија и по пауза од 4 години, оваа година го обновуваме.Ги направивме сите подготовки како за најголемите културни случувања во градот и фестивалчето ќе биде едно посебно доживување за децата. Покрај настапувачите, ќе има и хорче, балетска група и затоа ги повикувам сите дечиња од градот и нивните родители да дојдат што помасовно-вели Жика Крстевски, раководител на секторот за култура.

Фестивалот е од ревијален карактер,го организира здруѓението на граѓани „ЛУК„, а покровител е градоначалникот и Советот на Општината Куманово.


Се обновува фестивалчето „Детелинка„

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk