13. 01. 2010 15:24

„Во појасот Газа откриени антички предмети“

„Во појасот Газа откриени антички предмети“

Повеќе од илјада парчиња на антички пари и предмети настанати 300 години пред наша ера се пронајдени на југот на појасот Газа. Најзначајни предмети се сребрените големи и мали антички  пари.

Екипа на архиолози пронајде  и впечатливи пари на кој има втиснатина на крст и остаток од зидина кој се тврди дека е изградена 320 години пред наша ера.

Пронајдена е и мистериозна просторија при што влезот бил  затрупан и се претпоставува дека тоа е гробница.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk