Струјата од 1 јануари поскапува за 9,48 проценти, се укинува и дневната евтина тарифа

30.12.2021 15:30 | Сузана Николиќ

Од 1 јануари струјата ќе биде поскапа за 9,48 проценти, информираше претседателот на Регулаторната комисија, Марко Бислимоски.

Струјата од 1 јануари поскапува за 9,48 проценти, се укинува и дневната евтина тарифа

Исто така, донесена е одлука за укинување на дневната евтина тарифа. Но, останува евтина струја навечер и во недела. Според Бислимсоки, ако не се донесела одлука за укинување на дневната евтота тарифа, поскашувањето на струјата ќе беше 14,23 отсто.

2008 - 2022 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk