06. 12. 2019 13:05

„Забавна кошарка“ за учениците и љубителите на кошарката

„Забавна кошарка“ за учениците и љубителите на кошарката

Во спортската сала на средното училиште „Перо Наков“ Куманово, утре во 13 часот ќе се одржи спортска манифестација насловена како „Забавна кошарка“.

На манифестацијата ќе учествуваат ученици од шесто, седмо, осмо и девето одделение, како и од средните училишта.

„Децата ќе се натпреваруваат на полигон со кошаркарски елементи и моторички задачи, т.е шут за два и три поени. До крајот на школската година се планирани уште вакви манифестации“, вели Мартин Атанасовски, координатор на младите во КК Куманово.

На крајот на годината ќе биде прогласено најкошаркарско основно и средно училиште. Ова е прва манифестација од ваков формат во организација на КК Куманово, а Општинскиот сојуз на училишен спорт на Куманово е коорганизатор.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk