26. 12. 2009 13:18

Без петарди за Нова година

Без петарди за Нова година

Одделението за превенција при СВР Куманово ги повикува граѓаните да е се воздржат од употреба на оружје и пиротехнички средства за време на  Новогодишните и Божиќни празници.

Неовластената употреба на пиротехнички средства и оружје на јавно место, представува општа опасност, со која се  загразува сигурноста на сите граѓани и представува кривично дело и прекршок, кој е санкциониран со позитивните законски прописи - се вели во апелот.

Полицијата во наредниот период ќе презема засилени мерки и активности заради одржување на поволна безбедносна состојба и против лицата кои употребуваат било каков вид на оружје и пиротехнички средства ќе се преземаат предвидените законски мерки.

Без петарди за Нова година

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk